domingo, 27 de septiembre de 2015

Internet a l'aula


La societat va variant amb el pas del temps. La majoria de la informació i coneixements són en format digital i es transmeten mitjançant de plataformes virtuals. Això ens vol dir en certa manera que necessitem adquirir noves competències i coneixements.

A l’escola, les competències TIC (Tecnologies i Comunicacions) són considerades un eix transversal del currículum a l’igual que d’altres competències bàsiques. Per això, els professionals de l’educació han de dominar-la com a eina metodològica i, per tant, saber les tasques més útils d’ensenyar i d’aprendre a l’alumnat.

Tanmateix que les noves tecnologies són valuoses com a eines educatives i ens faciliten la entrada a un món ple de diferents informacions, existeixen un munt de riscos i perills que cal conèixer per tal de prevenir-los, sobretot, parlant d’educar infants.


http://dim.pangea.org/revistaDIM26/revistanewcentros.htm
Una sèrie d’interrogants o inconvenients que hem de tenir presents perquè quan els nens tenen 5 anys probablement siguin capaços d’explorar Internet per si sols, ja sigui per buscar activitats i jocs educatiu, com més grans per trobar informacions incorrectes, continguts inadequats pel desenvolupament, bastants distraccions, falta o excés d’informacions, etc.


Tot i ser de forma didàctica, hem de deixar als nens i nenes dins de l’escola navegar sols per Internet per mitjà de tablets o ordinadors?

Per poder permetre i assentir aquest interrogant, hauríem d’instal·lar un navegador dissenyat concretament per a nens i nenes adequats a una edat menuda. Hi ha la existència de certs navegadors que impedeixen la entrada a segons quines pàgines web inadequats per ells. És a dir, podem dir que aquests navegadors són de tipus molt restrictius ja que la mestra pot incloure una web o no a partir de les llistes de pàgines web que poden ser visitades. Aquests navegadors no poden ser utilitzats per nens més grans ja que qualsevol adolescent amb cert grau de coneixement en informàtica pot desactivar-lo. 


http://www.mgpl.org/kids/computers/

Luque, Marta (2015). Les TIC a l'Educació Infantil. Recuperat 25 setembre 2015 des de http://blocs.mesvilaweb.cat/MartaLuque/?p=267958

Peñalva Vélez, Alicia. El uso de internet en el aula como medio didáctico y como contenido de aprendizaje. Recuperat 21 setembre 2015 des de http://www.dgde.ua.es/congresotic/public_doc/pdf/27020.pdf

Serrano Basterra, María. Seguretat a Internet per a Infants i Adolescents. Recuperat 22 setembre 2015 des de http://www.cugat.cat/docs/seguretat_internet.pdf







Licencia Creative Commons



Esta obra está bajo una Licencia Creative Commons Atribución 4.0 Internacional.

miércoles, 23 de septiembre de 2015

Presentació


Hola.

Em presento sóc la Laura Pérez, tinc 21 anys i visc a Barcelona.

Estic estudiant segon d'Educació Infantil a la Universitat de Barcelona (UB). He escollit aquesta carrera perquè m'agrada molt estar envoltada de nens petits i es pot dir que és vocacional, des de sempre he volgut ser mestra. En relació amb els nens, he estat fent pràctiques en una Escola Bressol, he estat en un casal amb nens (aquest estiu 2015) i, actualment, faig cangur a un nen a les tardes.

Benvolguts/des al meu bloc "Internet al Sistema Educatiu".
A l'interior d'aquest bloc, podem trobar els diversos treballs que aniré penjant sobre l'assignatura d'Alfabetització Digital. En la següent entrada, podem llegir els possibles interrogants que avui planteja Internet al Sistema Educatiu, centrat en l'etapa d'educació infantil.
Gràcies!